Ahoy Rotterdam

In de fases van ontwerp, realisatie en beheer wordt Ahoy ontzorgd door partners die van begin tot eind begrijpen welke energievraag hoort bij concerten, evenementen en beurzen. Peter van der Veer, directeur Ahoy Rotterdam: “Verwarmen en koelen van onze gebouwen kost heel veel energie, daarom willen we hierin flink besparen.” Die doelstelling wordt voor Ahoy waargemaakt door een aantal betrouwbare partners. “Echte innovatie bewijst zich door succesvolle toepassing in gestandaardiseerde producten. Dat hebben wij onze klanten laten zien,” aldus Jeffrey Siemes van GeoComfort, de leverancier van het bodemenergiesysteem.

Door energieopslag in de bodem (WKO) beschikt Ahoy ’s zomers over de kou van de winter en ’s winters over de opgeslagen warmte van de zomer. “Dat was een belangrijke stap, maar we wilden een stap verder.” aldus Van der Veer. Die volgende stap bleek door Reduses te worden geleverd. De warmtepomp van Reduses levert een hogere energieprestatie dan andere warmtepompen. Bij selectie van het nieuwe systeem is dus slim gekozen voor bewezen duurzame innovaties, die door gerenommeerd installateur Unica vakkundig zijn aangelegd.

Voor de duurzame opwekking van warmte en koude heeft Ahoy Rotterdam gekozen voor GeoDoubletsysteem (GD150) en een 400kW HT-warmtepomp van Reduses.

Voor meer informatie

GeoComfort BV
Dorpsstraat 30
7234 SP Wichmond
Nederland
Tel: +31 (0)575 441186
Fax: +31 (0)575 431199
E-mail: geocomfort@geocomfort.nl

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de referentieprojecten of een uitgebreider overzicht?
Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op