Duurzaam bodemenergiesysteem voor Plus Ultra II, Wageningen

 

DUURZAAM IN DE PLUS

Pal naast ons project, het Foods Innovation Center van Unilever, adviseerde en realiseerde Installect en GeoComfort voor het Plus Ultra II gebouw op de Wageningen Campus een duurzaam bodemenergiesysteem. De oplossing is een doubletsysteem van 75 m3/h, gekoppeld op twee warmtepompen van totaal 550kW en een dry-cooler SKID voor de energiebalans. Installect, de zusteronderneming van GeoComfort, heeft het detailontwerp van het bodemenergiesysteem uitgevoerd en de watervergunningsaanvraag verzorgd.

Jeffrey Siemes, verkoopleider bij GeoComfort: Plus Ultra II is ons eerste project voor ontwikkelaar Kadans Science Partner en zeker niet de laatste. Inmiddels bouwen we duurzame energiesystemen voor het Acceleratorgebouw in Utrecht en starten we binnenkort samen met Instaan voor Plus Ultra in Leiden.

De grootste uitdaging in dit project was, volgens Tom van Elderen van Kadans, de WKO-techniek die buiten het gebouw in de parkeergarage moest worden opgesteld. Hierdoor kwam de planning voor de inbedrijfstelling van de WKO-installatie onder druk te staan en moesten er oplossingen worden bedacht voor de inpassing van de installatie in de beperkte techniekruimte. Het resultaat mag er volgens Tom zijn: “Een prachtig duurzaam multitenantgebouw met een BREEAM Excellent Certificaat.”

 

 

Voor meer informatie

GeoComfort BV
Dorpsstraat 30
7234 SP Wichmond
Nederland
Tel: +31 (0)575 441186
Fax: +31 (0)575 431199
E-mail: geocomfort@geocomfort.nl

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de referentieprojecten of een uitgebreider overzicht?
Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op