Accelerator, Utrecht

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in
Description

Op het Utrecht Science Park hebben we in opdracht van BAM – Grote Projecten het duurzame energiesysteem voor Accelerator gerealiseerd.
Accelerator is een nieuw multi-tenant gebouw voor de Life Sciences. Naast huisvesting van grote biotechnologiebedrijven, biedt Accelerator ook ruimte aan start-ups en scale-ups die hun ontwikkeling willen versnellen.
Het ontwerp is gebaseerd op de visie van beursgenoteerde biotechnologiebedrijven Genmab en Merus: het verbeteren van levens van patiënten door innovatieve therapieën te ontwikkelen voor de behandeling van kanker, mede door het aangaan van waardevolle samenwerkingen. Accelerator onderschrijft dit door een unieke hub te creëren binnen het innovatie ecosysteem. Met een auditorium, verschillende ‘meet & greet’ faciliteiten, een vergadercentrum en een uitgebreid restaurant, biedt het gebouw alle mogelijkheid voor ontmoeting.
De ontwikkelaar van het project is Kadans Science Partner. Eerder realiseerden wij voor deze ontwikkelaar al de projecten Plus Ultra II Wageningen en Plus Ultra Leiden.
We hebben een omvangrijk energiesysteem gerealiseerd dat bestaat uit een doubletsysteem van 180 m3/h, twee water-water warmtepompen van 1100 kW verwarmingsvermogen. Een omkeerbare lucht-water warmtepomp met een verwarmingsvermogen van 325 kW en een dry-cooler voor extra redundantie en het bijsturen van de energiebalans. Uiteraard zijn alle onderdelen verbonden via prefab SKID frames. Door prefab bouwen in onze machinefabriek kan er onder ideale omstandigheden gelast en bekabeld worden en vooraf getest. Bovendien vermindert het de CO2 uitstoot, omdat er minder ritten naar de bouw nodig zijn. Wel zo verstandig bij een BREEAM Excellent gebouw.

Info