LocHal, Tilburg

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in
Description

De LocHal, een industrieel complex waar vroeger de locomotieven werden gebouwd, is door de visie van architect Francine Houben geworden tot een ‘stadscampus’ waar mensen samenkomen om te studeren, ondernemen, presenteren, creëren en exposeren. Op zo’n plek waar de toekomst centraal staat, mag een duurzaam energiesysteem niet ontbreken. GeoComfort heeft in opdracht van BINX Smartility voor dit iconische gebouw een bodemenergiesysteem gerealiseerd.

Duurzame toekomst
GeoComfort heeft voor de LocHal een totaal bodemenergiesysteem met een WKO-installatie en een warmtepomp gerealiseerd: een GeoDoublet, GeoWP-SKID en DC-SKID met dry-cooler. Buiten de LocHal zijn de warmte -en koudebron geboord op een diepte van zo’n 80 meter om het gebouw te voorzien van warmte in de winter en koelte in de zomer. Met dit bodemenergiesysteem sluiten we naadloos aan bij de duurzaamheidswensen van onze opdrachtgever.

Integrale samenwerking
Door de intensieve samenwerking tussen de bedrijven van de Installectgroep, Installect (ontwerp), GeoComfort(realisatie) en Insted(beheer), hebben we onze opdrachtgever Binx Smartility de zorg voor het complete bodemenergiesysteem uit handen genomen. Deze integrale benadering resulteert in een goed presterend bodemenergiesysteem en optimaal comfort voor de gebruikers van de LocHal.

Info