Corendon Village Hotel, Badhoevedorp

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in
Description

Na eerder het Corendon Vitality Hotel in Amsterdam te hebben voorzien van een bodemenergiesysteem, was het nu de beurt aan het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp. Het voormalige Sony kantoor is getransformeerd naar het Corendon Village Hotel.
Het recept was hetzelfde: twee monobronnen en een warmtepompinstallatie, wederom in opdracht van Easy Controls.
In beide GT55 monobronnen is tevens een sprinklerwatersuppletie geplaatst. Door de sprinkler te combineren met de WKO-installatie kan het Hotel vertrouwen op een betrouwbare sprinklercapaciteit zonder dat hiervoor een grote sprinklertank of reinwaterkelder nodig is. Uiteraard is deze oplossing volledig gecertificeerd.
Het acht verdiepingen hoge, gerenoveerde Plaza gebouw is het hoofdgebouw en symboliseert het hart van het hotel, waar alle faciliteiten samenkomen. In de kelder van het Plaza gebouw is de warmtepompinstallatie geplaatst. Het gebouw beschikt over 207 kamers en suites, een meeting- en conferencecenter, diverse restaurants en bars, health en fitness voorzieningen inclusief zwembad en een uitgebreide eetgelegenheid op de begane grond. Het bodemenergiesysteem levert ook warmte en koude aan de vijf verdiepingen tellende nieuwbouw Apartments. Dit gebouw beschikt over 298 volledig ingerichte service-appartementen, die voor maximaal zes maanden worden verhuurd.
In de tuin is een Corendon Boeing 747 geplaatst, net naast haar vleugels zijn de twee monobronnen gesitueerd.

Info