De Amazones, Den Bosch

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in
Description

De Amazones zijn drie statige woontorens aan de rand van het Prins Hendrikpark in 's Hertogenbosch. De locatie heeft haar naam te danken aan de Hogere Agrarische School (HAS) die hier gevestigd was. De HAS locatie wordt begrensd door de Monseigneur Diepenstraat, Geldersedam, Antoon der Kinderenlaan en Baden Powellstraat.

Nadat de school is gesloopt en de plannen verder zijn uitgewerkt is gestart met de bouw van de woontorens. De nieuwe invulling gaat gepaard met een nieuwe naam. De locatie en drie woontorens heten nu "de Amazones".
De Amazones zijn gunstig gelegen tegen het centrum van ’s-Hertogenbosch aan. Aan de overkant van de straat ligt het meer, genaamd de IJzeren Vrouw, dat vernoemd is naar de baggermachine die haar groef. Het meer wordt omzoomd door recreatief groen van het Prins Hendrikpark. De markante gebouwen waken als trotse amazones over het park en de stad. Alle luxe appartementen bieden stuk voor stuk een adembenemend uitzicht.

GeoComfort heeft bij de Amazones een GT20 & GeoGW300-SKID c2-1 bodemenergiesysteem geleverd. De duurzame installatie bestaat uit een GeoThermic monobronsysteem met een broncapaciteit van 20 m3/h en een hoogtemperatuur warmtepompsysteem met een duurzaam verwarmingsvermogen van 268 kW.

Info