De Schiphorst, Meppel

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in
Description

Grootschalige herstructurering van het ziekenhuisterrein is gestart met de nieuwbouw van zorginstelling ‘De Schiphorst’. De nieuwbouw vervangt de verouderde ‘Schiphorst’ op het naastgelegen terrein. In tegenstelling tot de oude zorginstelling, wordt in de nieuwe ‘Schiphorst’ de zorg op een kleinschalige manier aangeboden. Het nieuwe verzorgingstehuis bestaat uit vier losstaande gebouwen, elk twee woonlagen bestaan. De vier gebouwen zijn ingedeeld in twintig woningen.

De gebouwen zijn zeer duurzaam van opzet. Een centrale WKO installatie verzorgt warmte en koeling. Geavanceerde domotica met integratie van verpleegoproep, in-house GSM en WIFI netwerk. Energiezuinige verlichting, deels met LED armaturen met intelligente schakelingen. Glasvezelnetwerk verbindingen tussen alle gebouwen en bestaand ziekenhuis. De elektriciteit wordt deels zelf opgewekt middels zonnepanelen welke op alle daken zijn voorzien.

Van Dorp Installaties was onze opdrachtgever voor het energiesysteem bestaande uit een monobron (GT20) en een hogetemperatuur warmtepomp (Reduses GW300). Met dit systeem wordt het gasverbruik voor de verwarming tot de helft gereduceerd. Installect adviseerde dit duurzame systeem dat wordt beheerd door Woonconcept.

Info