De Wildhoef, Bloemendaal

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in
Description

Op landgoed Wildhoef, gelegen in het fraaie bos- en duingebied aan de westkant van Bloemendaal, is dit najaar het gelijknamige verzorgings- en verpleeghuis van Stichting Pro Senectute opgeleverd. Het complex bestaat uit 105 zorgwoningen, waarvan 66 zorgappartementen voor senioren met een intensieve zorgvraag en 49 royale service-appartementen waar senioren zelfstandig kunnen wonen.
Door een slimme combinatie van lucht-water warmtepompen en water-water warmtepomp is een gasloos gebouw gerealiseerd dat duurzaam gekoeld en verwarmd wordt. Op basis van het ontwerp van Mul-advies hebben we een monobron GT25 en een warmtepompinstallatie GeoWP190-SKID geleverd in opdracht van Klaver Klimaattechniek.
Bij hogere buitentemperaturen verwarmen we met de lucht-warmtepomp. Komt de buitentemperatuur onder een bepaalde grens, dan is het duurzamer om met de water-water warmtepomp te verwarmen. Het rendement van de water-water warmtepomp in combinatie met de WKO-installatie is dan immers fors hoger. Door slimme inzet van beide energie-opwekkers wordt tevens de energiebalans in de bodem gestuurd.

Info