Red Bull – Awarehouse, Amsterdam

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in
Description

Tim Ruytinx, GeoComfort
Sr. Commercieel adviseur voor GeoComfort betekent voor Tim een ontwerpende en adviserende rol. Voor zijn opdrachtgevers verzorgt hij de geohydrologische, de juridische en de commerciële kant van de realisatie van bodemenergiesystemen.

“Het bodemenergiesysteem voor het duurzame en multifunctionele kantoorpand ‘Awarehouse Amsterdam’, is een mooi voorbeeld van een totaaloplossing die we samen met onze Installectpartners hebben gerealiseerd. Dit archetypische pakhuis in de Amsterdamse Houthavens is ontworpen met een blik op de toekomst, waarbij rekening is gehouden met herontwikkeling, hergebruik van materialen en duurzame energie.

GeoComfort heeft in de Houthavens al meerdere panden voorzien van een bodemenergiesysteem, waaronder het imposante gebouw van ‘lifestyle company’ PVH, bekend van merken als Calvin Klein en Tommy Hilfiger. De ervaring die we hebben met het gebied en haar bodem, maakte de gunning voor opdrachtgevers ’Bennink Klimaattechniek’ en ‘Heren2’ een stuk eenvoudiger.

Installect Advies ontwierp het bodemenergiesysteem, verzorgde het bodemhaalbaarheidsonderzoek en de vergunningaanvraag, wij tekenden voor het detailontwerp van de installatie en de realisatie van twee monobronnen en een prefab warmtepompcentrale.

Peter Ophoff (Bennink Klimaattechniek)
“De opstelling van GeoComfort als partner in plaats van opdrachtnemer zorgt voor een prettige en soepele samenwerking.”

Met dit prestigieuze project hebben we bovendien laten zien flexibel in te kunnen spelen op tussentijdse aanpassingen tijdens de ontwikkeling van een gebouw. Tussentijds werd besloten om het gebouw met twee verdiepingen te verhogen, waardoor er een aanpassing nodig was in het vermogen van de warmtepomp. Door echte integrale werkwijze kunnen we dit soort aanpassingen direct toetsen, bijvoorbeeld aan de watervergunning en kunnen we eventuele wijzigingen direct doorvoeren. Het uiteindelijke resultaat voor onze opdrachtgever is een optimaal energiebesparende en kwalitatief bewezen gebouwinstallatie.”

Naast de warmtepomp-SKID leverde GeoComfort voor Awarehouse Amsterdam meerdere prefab SKID-frames voor regeneratie en redundantie én voor cv-distributie.

 

Info