Edge Stadium, Amsterdam

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in
Description

Innovatief en toekomstbestendig kantoorgebouw op de Amsterdamse Zuidas.
Vlakbij het Olympisch stadion op de Amsterdamse Zuidas wordt EDGE Stadium gerealiseerd. Het Forum-kantoorgebouw wordt door EDGE Technologies en Allianz Real Estate getransformeerd tot een hoogwaardige, innovatieve en gezonde kantoorruimte. Met de herontwikkeling van het Forum-kantoorgebouw wordt 10.000 vierkante meter toegevoegd aan de bestaande 19.000 vierkante kantoorruimte. EDGE Stadium wordt een van de best presterende gebouwen in Nederland op het vlak van welzijn, innovatie en duurzaamheid. Het gebouw zal een BREEAM Excellent en WELL Core & Shell Gold-certificering krijgen en naar verwachting 70% minder energie verbruiken.

Innovatie
In opdracht van Bosman Bedrijven realiseerden we een GD115 & GeoWP1200-SKID c4. DWA ontwierp de nieuwe duurzame installaties. Het bestaande gebouw was al voorzien van een WKO-installatie, de bronnen bleken echter niet meer te gebruiken voor een betrouwbaar bodemenergiesysteem. We hebben er daarom voor gekozen om een nieuw doubletsysteem van 115 m3/h te realiseren. Voor het restant van de verwarming was het plan om een lucht-water warmtepomp in te zetten. Gedurende het traject bleek echter dat deze lucht-water warmtepomp te veel geluid zou produceren. Gelukkig kon GeoComfort een slimme oplossing bieden in de vorm van een 6-pijps water-water-lucht warmtepomp gekoppeld op een dry-cooler op het dak én op de WKO!
We hebben deze warmtepomp zodanig ingepast dat hij het retourwater van de water-water warmtepompen van zo’n 6 grC nog wat dieper door kan koelen zodat we veel meer vermogen dan normaal uit de WKO kunnen halen. Een unieke en innovatieve oplossing voor high-tech ontwikkelaar Edge!

Info