Eenheidsbureau Den Haag

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in
Description

GeoComfort bouwt mee aan het nieuwe hoofdbureau van de Eenheid Den Haag, ofwel het Eenheidsbureau Den Haag. Dit nieuwe pand verrijst op een stuk grond dat ligt ingeklemd tussen de Supernovaweg, de Wegastraat en de Pegasusstraat in het voormalige industriegebied de Binckhorst, in de gemeente Den Haag. Naar verwachting duurt de bouw ruim twee jaar en neemt de eenheid eind 2025 haar intrek in het pand.

Het installatieontwerp Nelissen Ingenieursbureau wordt gebouwd door BAM. In opdracht van BAM leveren we een dubbel doubletsysteem met een warmtepomp-SKID (totaal ca. 1 MW verwarming), een GeoCV-SKID voor CV-distributie en GeoDC-SKID voor regeneratie van het bodemenergiesysteem door middel van dry coolers.

Vanuit een klankbordgroep keken politiemedewerkers mee met alle plannen. In de klankbordgroep namen medewerkers deel uit alle diensten die in het toekomstige pand worden gehuisvest. Ook leverde een groot aantal medewerkers via diverse gebruikersgroepen input vanuit de verschillende werkprocessen. Op initiatief van een medewerker werd bijvoorbeeld onderzocht of het mogelijk was het nabijgelegen leegstaande politiepand in de Wegastraat om te bouwen tot een parkeergarage. Dit bleek haalbaar en gaat gebeuren.

Info