Interxion

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in
Description

Voor diverse locaties van Interxion ontwerpen, realiseren en beheren wij ATES-systemen. ATES (of WKO) voor datacenters kennen een andere benadering dan een gebruikelijke WKO-installatie voor de utiliteitsbouw. We maken de ATES-systemen 100% fail-safe, zowel mechanisch als elektrotechnisch.
Een ATES systeem gebruikt veel minder elektrisch vermogen om te koelen dan een mechanische koelmachine. Voor bijvoorbeeld een koelvermogen van 5300 kW, gebruiken we een bronpompvermogen van slechts 45 kW. Een COP van 118 dus! Een gemiddelde koelmachine komt uit op een COP van ongeveer 4. Door ATES te gebruiken is er dus meer Power uit het elektriciteitsnet beschikbaar voor IT, soms kan een datacenter hierdoor blijven groeien zonder dat de aansluiting op het elektriciteitsnet verzwaard moet worden.
Ons ATES-systeem kan daarnaast ‘door het donker’ gaan, bij veel koelmachines is dit niet mogelijk. De zogenaamde UPS-noodvoeding kan daardoor veel kleiner uitgerust worden. Ook koelt een ATES-systeem ongeacht de buitentemperatuur of andere buitenluchtcondities. Als klap op de vuurpijl slaan we de warmte op in de bodem om vervolgens in de winter omliggende gebouwen te verwarmen.

 

 

 

Info