LV7, Bentinck Huis, Den Haag

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in
Description

Aan één van de mooiste lanen in hartje Den Haag realiseerden wij voor Hiensch Project BV een monobron GT20 en een warmtepompsysteem van 160 kW voor het monumentale Bentinck Huis.
Het gebouw, dat vijf verdiepingen telt en een oppervlakte van 6.048 vierkante meter heeft, wordt door ontwikkelaar NSI verhuurd aan het Rijksvastgoedbedrijf. ,,Dit was een unieke kans om een van de grootste kantoorgebouwen aan een van de mooiste straten in Den Haag te kopen'', stelt topvrouw Anne de Jong van NSI.

Het Bentinck Huis was van 1700 tot 1818 in het bezit van de familie van graaf Willem Bentinck, meldt makelaar Rademaker Vastgoed. Daarna werd het gebouw gebruikt door onder meer het voormalige Ministerie van Marine, accountantsbedrijf PricewaterhouseCoopers en de Hoge Raad. Het nieuwe Bentinck Huis is voorzien van een warmte-koudeopslag, zonnepanelen en een sedumdak. Er zijn sensoren op alle kantoorvloeren geplaatst die temperatuur, CO2 en aanwezigheid meten en installaties per ruimte automatisch aansturen om optimale energiebesparing te realiseren en comfort te verhogen.
De locatie bracht de nodige uitdagingen met zich mee voor wat betreft de beschikbare ruimte en de bereikbaarheid. Gelukkig kon onze opdrachtgever bouwen op onze jarenlange ervaring in drukke stadscentra. Voor de aanleg van leidingwerk en bekabeling maken we bijvoorbeeld vaak gebruik van een zuigwagen. Hiermee voorkomen we graafschade aan bestaande kabels en leidingen. Het project bewijst maar weer eens dat ook monumentale panden in het centrum prima verduurzaamd kunnen worden met bodemenergie! Onzichtbaar, geen geluid en met een prachtig rendement.

Info