Nationaal Holocaust Museum, Amsterdam

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in
Description

In de voormalige Kweekschool in de Plantagebuurt te Amsterdam wordt gebouwd aan het Nationaal Holocaust Museum. In de zomer van 1943 werden kinderen naar deze plek gesmokkeld om ze in veiligheid te brengen, Wat in 2016 werd geopend als ‘proeftuin’ zal nu een permanente plaats worden waar onze geschiedenis van de holocaust kan worden herdacht.
Planning is bij dit project cruciaal. Het monumentale pand wordt deels gesloopt. Daarna heeft de boorwagen vrije toegang tot de binnenplaats. Eerst wordt een beschermende casing geplaatst. Vervolgens wordt de boring gerealiseerd en wordt de bron schoon gepompt en ontwikkeld. Uitdaging genoeg, maar niets wat onze uitvoeringsbegeleiders niet aankunnen.

Het bodemenergiesysteem bestaat uit een GeoThermic monobron en een warmtepompcentrale met extra functionaliteiten. Naast vrije koeling en verwarmen met een water-water warmtepomp kan bijvoorbeeld ook gelijktijdig gekoeld en verwarmd worden. Naast eisen op het gebied verwarming en koeling zijn er ook eisen voor ontvochtiging en bevochtiging van het gebouw. Mede daarom is er een extra functie om aanvullende koeling te leveren waarbij de warmtepomp als koelmachine wordt ingezet.

Kortom, een mooi project voor een bijzonder doel!

Info