Politiekantoor, Bergen op Zoom

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in
Description

In opdracht van BAM Bouw en Techniek realiseerden we een duurzaam energiesysteem voor het Politiekantoor in Bergen op Zoom. De locatie is een zogenoemde verzamellocatie van waaruit lokale en regionale politiediensten werken. Dit zijn onder meer het basisteam Bergen op Zoom, de districtsrecherche en het Regionaal Service Centrum. We hebben een doubletsysteem (GD35) en een warmtepompsysteem geleverd. Daarnaast sturen we de lucht-water warmtepomp op het dak aan.
De inrichting en indeling van het gebouw nodigt uit tot het efficiënt en effectief gebruik maken van de beschikbare ruimte. Er zijn circa 350 werkplekken in het pand. Architect Van Pelt heeft zich voor de gevel van het pand laten inspireren door het Nederlandse polderlandschap. BAM Bouw en Techniek heeft als aannemer de bouw gerealiseerd. Het installatie-ontwerp is gedaan door Nelissen ingenieursbureau.
Duurzaamheid is een belangrijk thema dat meegenomen is in de bouw van dit pand. Het gebouw is bijna volledig energie neutraal uitgevoerd. Op het dak staan zonnepanelen om energie op te wekken en een deel van het dak is bedekt met vetplanten (sedum) als isolatie. Regenwater wordt opgevangen in filtratiebakken en oude politie- en brandweeruniformen zijn hergebruikt in de geluiddempende panelen. De ramen aan de zuidzijde van het gebouw zijn kleiner en verder naar binnen geplaatst, zodat er minder warmte binnen komt en medewerkers minder last hebben van fel zonlicht.

Info