Rosewood, Amsterdam

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in
Description

Als je ooit in Amsterdam bent geweest ken je dit prachtige Rijksmonument vast wel; het voormalig Paleis van Justitie. Het gebouw, wat 175 jaar als gerechtshof heeft gediend, zal getransformeerd worden tot het Hotel Rosewood.

In opdracht van Warmtebouw Utrecht levert GeoComfort het bodemenergiesysteem. Het gaat om een dubbele monobron. In het gebouw komt een warmtepompcentrale met meerdere warmtepompen waaronder een lucht-water-water-warmtepomp zodat er geswitcht kan worden tussen bronnen.
Niet alleen zijn wij trots dat we deel uit mogen maken van de realisering van het Rosewood Hotel, we kijken ook enorm uit naar wat ons te wachten staat. Met een gebouw dat zo oud is en vlak aan de gracht ligt hebben we een aantal uitdagingen in het vooruitzicht.

‘’Het Rosewood Hotel dat in het voormalig Paleis van Justitie moet komen zal voldoen aan de wensen van de gemeente, die op de plek enkel een 'ultraluxe' hotel wilde zien, dat zich specifiek zou richten op reizigers uit de zogenaamde BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India en China). Het hotel vergt nog investeringen van tientallen miljoenen, mogelijk net zo veel als reeds voor het pand is betaald.’’

Info