ROVC, Ede

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in
Description

In de nieuwbouw van ROVC aan de Galvanistraat in Ede zijn zeven klimaattechnologieën geïntegreerd. GeoComfort leverde het WKO-systeem en de warmtepompcentrale in opdracht van WSi Techniek. Naast het bodemenergiesysteem is er onder andere ook een lucht-water warmtepomp en een VRF-systeem. De systemen zelf en de informatie uit deze systemen maken onderdeel uit van het praktijkgedeelte van de cursussen op het gebied van installatie.
De energietransitie heeft ervoor gezorgd dat de installatiebranche een enorme groei doormaakt en dat er een grote behoefte is aan cursussen en opleidingen op het gebied van klimaattechnologieën. Deze staan centraal in de nieuwbouw. John Huizing, directeur bij ROVC: “Vanaf de start hebben we de wens gehad om een pand neer te zetten waarin cursisten worden geïnspireerd en uitgedaagd op het gebied van techniek. Cursisten komen overal in het pand in aanraking met de technieken. Er is bijvoorbeeld een route over het dak waar het VRF-systeem staat en cursisten kunnen het WKO-systeem bewonderen. Met dit systeem slaan we, op honderden meter onder de grond, warmte en kou op.”
Bart Wopereis, directeur bij installatiebedrijf WSi techniek: “Zeven klimaatconcepten in één gebouw kom je zelden tegen. De nevenfunctie van de technieken als lesmateriaal, maakt het een uniek concept.”

Info