Stadsschouwburg, Utrecht

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in
Description

De renovatie van de Stadsschouwburg is grotendeels gerealiseerd door specialist Koninklijke Woudenberg. Installect advies heeft de watervergunning en het ontwerp op zich genomen. Het monumentale gebouw is voorzien van een GeoComfort monobron.
‘’Stadsschouwburg Utrecht is één van de moderne monumenten van Nederland. Dudok ontwierp een prachtig theater, maar 75 jaar later voldeed het niet meer aan de eisen van de hedendaagse theaterbezoeker. De renovatie van dit jonge monument is ontworpen door Van Hoogevest Architecten. Het theater is zodanig veranderd dat de monumentale waarde in ere is hersteld én voldoet aan de normen en eisen van deze tijd.
Het theater is in gebruik gebleven tijdens de uitvoering van de renovatie. Het is in twee fasen gerealiseerd, zodat er altijd een theaterzaal operationeel kon zijn. Afstemming met de gebruiker van het pand was hier cruciaal. De show must go on: verstoring van de theateractiviteiten bleef daardoor beperkt en de operationele bedrijfsvoering kon doorgang blijven vinden.’’

Info