Universiteit van Amsterdam

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in
Description

De WKO-installatie van de Faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) van de Universiteit van Amsterdam (UvA) op Sciencepark Amsterdam wordt gekwalificeerd als één van de best presterende installaties. Deze WKO is gezamenlijk met Unica Ecopower en Installect Advies ontworpen.

Universiteit van Amsterdam heeft duurzaamheid en daarmee duurzame energie hoog in haar vaandel staan. ‘Met WKO als betrouwbare techniek voor het opwekken van duurzame energie, realiseren wij een groot gedeelte van onze CO2-doelstelling. De WKO-centrale op het Sciencepark levert aan vier gebouwen van de UvA warmte en koude. De combinatie met de gebouwinstallatie en het WKO-systeem van Unica is goed op elkaar afgestemd, waardoor het binnenklimaat uitstekend beheerst kan worden. Intussen koppelen we meerdere gebouwen aan deze installatie.’ zegt Gerben Smit, hoofd huisvesting van Facility Services van UvA en HvA. (bron: Unica)

Nadat Installect het ontwerp van de duurzame energieopwekking voor haar rekening nam heeft GeoComfort een tweetal GeoDoublet systemen geleverd (type GD235). Inmiddels wisselt dit WKO systeem energie uit met het naastgelegen datacenter van Equinix (zie referentie datacentra).

Info