Universiteitsbibliotheek UvA, Amsterdam

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in
Description

In het hartje van Amsterdam bouwen we samen met collega-Achterhoekers BINX-smartility aan de nieuwe universiteitsbibliotheek van de UvA.
Het zal een unieke openbare ruimte worden van maar liefst 12.000 m2. Honderden studenten, werknemers en belangstellenden, zullen hier gaan werken, studeren en ontmoeten in 2023. De Universiteit van Amsterdam ontwikkelt open binnenstedelijke campussen op en rond Roeterseiland en op het Amsterdam Science Park om de band binnen de academische gemeenschap te versterken en meer samenwerking te stimuleren. Op het terrein van het Binnengasthuisterrein wordt voor de Faculteit der Geesteswetenschappen een binnenstedelijke campus gerealiseerd: het Universiteitskwartier. De Universiteitsbibliotheek (UB) wordt een integraal onderdeel van dit kwartier en wordt een centraal ontmoetingspunt voor de studenten van de faculteit. De nieuwe bibliotheek wordt ondergebracht in de voormalige Tweede Chirurgische Kliniek en het Zusterhuis.
We realiseren een duurzaam energiesysteem dat bestaat uit twee monobronnen en een warmtepompsysteem. Uniek aan dit project is dat we de monobronnen geschikt maken voor een grondwaterzijdig ringnet. Met dit ringnet kan de UvA straks eenvoudig energie uitwisselen tussen de verschillende gebouwen op het nieuwe Universiteitskwartier.

Info