Guerrilla – Kasbank, Amsterdam

Description

In opdracht van ‘Kuijpers Installatietechniek’, tekent GeoComfort voor het leveren van een energiesysteem voor de Nieuwezijds Voorburgwal 225. Het betreft een voormalig Kasbankgebouw, dat wordt omgebouwd tot kantoorruimte, waarin videogame-ontwikkelaar Guerrilla zijn intrek zal nemen. De ontwikkelaar is Kroonenberg Groep, bekend van projecten ‘The Bank’ en ‘Het Concertgebouwplein.’ 

De installatie
In samenspraak met NelissenIngenieursbureau , de architect van de installatie, hebben we gekozen voor twee GeoThermic monobronnen (2xGT40). Het hydraulisch hart van de binneninstallatie wordt gevormd door de zogenoemde SKID (GeoWP315-SKID), die gekoppeld is aan de monobronnen en het koelnet/cv-net.

Voordelen van twee monobronnen
Het systeem met monobronnen heeft een aantal voordelen ten opzichte van een doubletsysteem. Allereerst bevinden de warme- en koude bel zich boven elkaar en kunnen elkaar dus niet beïnvloeden. Daarnaast zijn de monobronnen zeer flexibel te plaatsen en is het aantal meters kabelwerk fors minder. Ook is er een kleinere technische ruimte nodig, omdat de meeste techniek in de bron zit. Bovendien heeft een GeoComfort monobron specifieke techniek voor ondergrondse warmtewisseling. Hierdoor heeft het geen extra beveiligingen nodig, wat de bedrijfsvoering behoorlijk vereenvoudigt.

Uitdaging
Boren in het centrum van Amsterdam is geen kleinigheid. Onze projectbegeleiders zorgen ervoor dat de stad en haar bewoners/bezoekers weinig tot geen overlast ondervinden van de boorwerkzaamheden. Zo zorgt het ontwerp ervoor dat de bronnen dichtbij elkaar liggen, waardoor het leidingtracé behoorlijk wordt ingekort. Ter bescherming van omliggende constructies, wordt er daarnaast een stalen ‘casing’ ingetrild, waarbinnen de boorwerkzaamheden plaatsvinden. Bovendien werken we zoveel mogelijk ’s nachts, zodat de verkeersstromen in het centrum van de stad niet verstoren.

Info
Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in