W-Hotel, Amsterdam

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in
Description

Het voormalige PTT-gebouw aan de Spuistraat in Amsterdam is volledig getransformeerd en uitgebreid. Het pand is onder meer voorzien van een dakopbouw met terrassen en een publiek zwembad.
Het monumentale gebouw tegenover het Paleis op de Dam huisvest na jaren van wisselend gebruik nu een vijfsterrenhotel met 172 kamers plus een publieke verdieping. De supermarkt op de begane grond zat er al enige tijd en maakt geen deel uit van de verbouwing. Het pand stamt uit 1925 en is destijds ontworpen door architect Joseph Crouwel.

Naast hoogstaande kamers, restaurants en een lobby is het zwembad op het dak van het hotel iets dat behoorlijk in het oog springt. Met het Paleis op de Dam als overbuurman is het eerste 'rooftop'-zwembad van de stad 22 meter lang, en verwarmd in de winter. Naast het zwembad op de zesde verdieping zit de lobby van het hotel, dat met glazen wanden, plafonds en een uitzicht van 360 graden over de stad biedt.

Hoewel een nachtje in het hotel al gauw 400 euro kost, is het zwembad ook voor Amsterdammers toegankelijk. 'Het zwembad is onderdeel van onze W Lounge', zegt een woordvoerster van het hotel. 'We hopen van harte dat het een hotspot kan worden waar ook Amsterdammers komen. Iedereen die een drankje nuttigt in onze lounge is vrij het water in te gaan.'

Het W-hotel Amsterdam bestaat uit 2 separate gebouwen, het Exchange gebouw (voormalig PTT-gebouw) en het Bank gebouw (voormalig Kas Bank gebouw). Beide gebouwen zijn door GeoComfort voorzien van volledig onafhankelijk opererende bodemenergiesystemen.

Voor het Exchange gebouw is een GT55 & GeoWP350-SKID c4 & GeoCV320-SKID geleverd. Dit bodemenergiesysteem levert optimale flexibiliteit en bestaat o.a. uit; GeoThermic monobron type GT55, warmtepompsysteem GeoWP350-SKID c4, 320 kW piekketels, regeneratievoorziening, regeltechniek, hydraulische componenten t.b.v. distributie en functionaliteit en koppeling van de duurzame opwekkingscomponenten. Het volledige bodemenergiesysteem is daarmee door GeoComfort geleverd.

Voor het Bank gebouw is een vergelijkbaar bodemenergiesysteem geleverd. Daar is een GT50 & GeoWP350-SKID c4 & GeoCV360-SKID toegepast.

Info