10 jaar instandhouding ASN Bank en WZC Rietveld

 

In opdracht van onze partner Klimaatservice Holland zijn we 10 jaar betrokken bij de volledige instandhouding van de geleverde monobronsystemen. Gedurende deze periode worden, naast het reguliere onderhoud, monitoring en vergunningswerkzaamheden, de kosten voor vervangingen en reparaties van onderdelen van de WKO-installatie volledig gedragen door zusterbedrijf Insted in samenwerking met GeoComfort.

Het betreft het hoofdkantoor van de ASN bank in Den Haag en het woonzorgcentrum Rietveld in Alphen aan den Rijn. Bij beide projecten is een GeoThermic-systeem (type GT20) gerealiseerd die welke in 2014 respectievelijk 2015 zijn opgeleverd. Sindsdien zijn de systemen onderhouden en gemonitord door GeoComfort. Recent is er voor gekozen om dit uit te breiden naar een volledige instandhouding voor de duur van 10 jaar bij zusterbedrijf Insted.

Op het moment dat de ASN-bank een nieuw pand betrekt, mag het duidelijk zijn dat duurzaamheid van het pand bovenaan de agenda staat. Het is dus niet verwonderlijk dat is gekozen voor de verduurzaming van een bestaand gebouw in plaats van nieuwbouw. De ASN Bank verhuisde op 31 maart 2012 naar een volledig gerenoveerd kantoorgebouw aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag. Aan het gebouw, 4.100 m2 groot, zijn diverse maatregelen getroffen om het energieverbruik te verminderen. Het pand is van energielabel G naar energielabel B gestegen en met de WKO gestegen naar energielabel A.

Het project Rietveld in de wijk Kerk en Zanen is met 9.200 m2 BVO en 155 bewoners redelijk groot, maar door de opzet met 19 kleinschalige wooneenheden wordt voor bewoners een ‘zo thuis mogelijk gevoel’ gecreëerd. De bewoners hebben hun eigen slaapkamer en delen een gemeenschappelijke woonkamer en keuken met acht bewoners waar zich het dagelijks leven met bijbehorende activiteiten afspeelt. Binnen iedere groepswoning worden de uitgangspunten van kleinschalige zorg en wonen gehanteerd.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in