De ‘’Scope of work’’ van een WKO-leverancier

 

“Leveren jullie het energiedak niet?”

Een logische vraag van één onze klanten bij een nieuw project in Amsterdam. Het blijkt soms lastig uit te leggen dat we wél een ‘turnkey’ bodemenergiesysteem leveren (WKO-installatie en warmtepompsystemen), maar bijvoorbeeld niet altijd de regeneratievoorziening, die er eigenlijk toch bij hoort. Ook gezien de regelgeving BRL6000-21. Of om uit te leggen dat we bij veel projecten de warmtepompen leveren, maar niet de aanvullende warmteopwekkers voor het gebouw.

Ontzorgen zit in ons DNA, daarom gaan we deze uitdagingen natuurlijk niet uit de weg. De afgelopen jaren zijn we meer en meer betrokken geraakt bij projecten, waarbij gevraagd wordt om de gehele energieopwekking bij één partij onder te brengen. Ook zien we bestaande bouw- en ontwerpstructuren veranderen, waarbij integrale ontwerpteams zorgen voor de meest succesvolle gebouwen van Nederland. Om deel uit te maken van zo’n ontwerpteam vinden wij dat je niet alleen kennis en ervaring moet meebrengen, maar ook met goede oplossingen moet komen voor de klant. De integrale aanpak zit verweven in de organisatiestructuur van de Installectbedrijven en sluit naadloos aan.

Deze visie heeft geleid tot succesvolle projecten waarbij de ‘’scope of work’’ groter is dan daarvoor. Onze aanpak met gestandaardiseerde producten is er één waar we nog steeds sterk in geloven. Het is belangrijk om de innovatieve oplossingen te standaardiseren zodat ze ook bij andere klanten kunnen worden toegepast. Een project is maatwerk, maar door gestandaardiseerd en modulair te werk te gaan is het mogelijk om maatwerk te leveren met gestandaardiseerde producten. Standaard en maatwerk zijn dus geen tegenpolen.

Ontwikkelingen en innovaties hebben geleid tot een reeks aan nieuwe modules. Geïntegreerde software zorgt voor een optimale regeling en meer flexibiliteit tijdens het gebruik van het gebouw. Naast de warmtepomp SKID, worden tegenwoordig ook GeoDC-SKID’s, GeoED-SKID’s, GeoD-SKID’s en GeoCV-SKID’s geleverd. Deze prefab modules zorgen bijvoorbeeld voor dry cooler-, energiedak-, distributie- en CV-ketelintegratie. De uitbreidingen bieden mogelijkheden om klanten beter van dienst te zijn en optimaal te ontzorgen.

Door samen te werken met de installateur, bewezen ketenpartners en gebruik te maken van de ervaring in ons team, worden succesvolle duurzame projecten gerealiseerd.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in