Renovatie 1e WKO-installatie Energieonderzoek Centrum Nederland

 

In opdracht van Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) in Petten wordt de allereerste WKO-installatie van GeoComfort volledig vernieuwd.

Het bodemenergiesysteem is in het jaar 2000 in bedrijf genomen en is tevens het allereerste monobronsysteem met een ondergrondse warmtewisselaar (de GeoThermic type GT25). Alhoewel er inmiddels honderden GeoComfort installaties in Nederland gebruik maken van dit principe, was het concept van een ondergrondse TSA ten behoeve robuustheid en rendement destijds absoluut uniek te noemen.

Het systeem heeft na 17 jaar trouwe dienst nog geen groot onderhoud gehad. De bronpompen zullen preventief worden vervangen, maar de ondergrondse warmtewisselaar zal na volledige revisie opnieuw worden gebruikt. Door middel van spoel- en spuiacties wordt de bron ontdaan van eventueel vuil dat in de loop der jaren is opgehoopt.

Tegelijk met deze grote onderhoudsactie gaat ECN samen met Installect Advies naar de achterliggende, bovengrondse installaties kijken. Indien mogelijk zal het ontwerp van het bodemenergiesysteem verder worden geoptimaliseerd door het aandeel duurzaamheid te vergroten. We zijn erg dankbaar dat ECN zijn systeem goed onderhoudt en trots op onze eerste WKO-installatie. Op naar de volgende 17!

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in