Verduurzaming klimaatinstallatie AFAS Circustheater Scheveningen

 

Het AFAS Circustheater heeft meer dan 100 jaar historie. Het werd in de beginjaren van de vorige eeuw geopend door Circus Schumann. Sinds de jaren ’90 is het theater in bezit van Joop van

den Ende, die het Circustheater in 1993 voorzag van grotere periferieruimten in het voor- en achterhuis. Zo werd het theater met de voorstelling ‘The Phantom of the Opera’ in augustus 1993 opnieuw geopend, na een toentertijd grootste verbouwing.

In 2007 is het Circustheater door GeoComfort voorzien van een Warmte Koude Opslag installatie (WKO-installatie). Dit was de eerste stap naar verduurzaming van het Theater.

Vanuit de ambitie van Stage Entertainment om haar vastgoed te verbeteren en verduurzamen, is besloten om een volgende stap te maken in de optimalisatie van de energieopwekking. Een conventionele warmtepomp bleek ongeschikt, aangezien het Theater hogere CV-temperaturen nodig heeft. Stage Entertainment heeft daarom opdracht gegeven voor de levering van een innovatieve hoogtemperatuur-warmtepomp van Reduses. De HT-Warmtepomp gaat onderdeel uit maken van de vernieuwde klimaatinstallatie, installateur Schulte en Lestraden voert de werkzaamheden uit. Door zijn specifieke toepassingsgebied (80-60°C) is de HT-warmtepomp relatief eenvoudig aan te sluiten op het bestaande afgiftesysteem. Koude wordt opgeslagen in de bestaande WKO-installatie en wordt in de zomer ingezet voor een comfortabel binnenklimaat.

De levering bestaat uit een Reduses warmtepomp type HT-WP400-H.1-80/60°C en wordt door GeoComfort verzorgd, inclusief een zogenaamde hydromodule. We zijn er trots op dat we samen met Schulte & Lestraden, Stage Entertainment en Installect Advies meer duurzame energie uit de bodem naar boven gaan halen voor verduurzaming van dit prachtige Theater!

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in